Mijn start als consultant bij Quality Tracking – Joris van Dam

News

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als Quality Manager bij diverse bedrijven, besloot ik dit jaar te gaan starten als consultant bij Quality Tracking. Op zoek naar meer afwisseling in mijn werkzaamheden, vond ik in de rol van consultant de perfecte volgende stap in mijn carrière.

Samen met ons back office, vonden we direct een project dat goed past bij mijn achtergrond, namelijk als Teamleader Quality Control bij machinefabriek Mogema in ’t Harde.

Als interim Teamleader Quality Control ben ik gestart met het ondersteunen van het Mogema Quality Team bij het overtreffen van hun klantverwachtingen. Mijn belangrijkste taken bestaan uit het analyseren van klachten, het achterhalen van de root causes en het implementeren van extra veiligheidscontroles om herhaling te voorkomen.

Een reguliere dag begint met het doornemen van de geregistreerde non-conformities en het opzetten van de follow up acties. Na de koffie neem ik deel aan verschillende “scrums”. Dit zijn korte bijeenkomsten met verschillende afdelingen die de dagelijkse gang van zaken doornemen.

Meestal resulteren deze bijeenkomsten in het aanpassen van mijn agenda voor die dag…

Gedurende mijn werkdag heb ik veel contact met de Quality Control afdeling, de engineers en de productiemedewerkers.

Samenvattend is dit project een fijne eerste opdracht om in te mogen vullen. Mogema is een opdrachtgever die ernaar streeft de verwachtingen van haar klant te overstijgen en hierdoor open staat voor extern advies van een consultant die van een afstand naar de lopende processen kan kijken en deze kan verbeteren.

Naast mijn start op een uitdagend project, heb ik ook al kunnen deelnemen aan een interne Quality Awareness dag gegeven door onze CEO, Francis Owusu. Samen met afgevaardigden van onze klanten, hebben we veel geleerd en gediscussieerd over de essentie van kwaliteit.

Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb!

Joris van Dam – Consultant

Previous Post
Succesvolle training Quality Awareness afgerond!
Next Post
QT stelt je graag voor aan Erik: beschikbaar voor QT projecten en interessante vaste posities!
Menu